Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2009 17:40 - Европа скъсва от бъзик Левски
Автор: darahs Категория: Спорт   
Прочетен: 431 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.09.2009 17:40


Приключенията на четиримата състезатели на Левски и водача им Константин Баждеков станаха достояние на всички авторитетни медии в Европа. Навсякъде са категорични, че българският шампион е станал за посмешище.

в днешния си брой "7 дни спорт" цитира агенция Ройтерс, която информира света за случката по този начина: "Опитът на Левски да продаде четирима ключови играчи на руския Рубин (Казан) в края на последната седмица направи българските шампиони за смях. Левски загуби с 0:2 от локалния си съперник ЦСКА. В мача не играха националът на България Живко Миланов, централният защитник на Мароко Юсеф Рабех, халфът на Македония Дарко Тасевски и бразилското крило Зе Соарес, които бяха излетели за Москва в събота, за да подпишат с Рубин. Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков отначало каза на репортерите, че има принципна договорка за четиримата с Рубин. "Май че някой ни направи мръсен трик", каза разочарован той след завръщането в София."

"Ройтерс" добавя, че феновете на Левски са бесни на ръководството на клуба. "Това е чиста лудост и некомпетентност, каза пред Ройтерс Валентин Денев, привърженик на Левски. - Изгубихме титлата по най-глупавия начин и изглеждаме като идиоти пред Европа." Ройтерс припомня, че ЦСКА води в класирането с 16 точки, докато Левски е на осмо място с едва 9 точки.

"Помните ли филма "Ужилването"? В България има подобен сюжет, но във футбола, където стана най-големият скандал, за да бъде спечелен един мач. Висок професионализъм в измамата и мръсни трикове се разиграха преди дербито ЦСКА - Левски, два отбора от столицата София, които са и най-известните в България. Бившият отбор на армията ЦСКА спечели с 2:0 срещу бившия тим на полицията, неспособен да направи нищо", пише пък "Гадзета дело спорт", цитирана отново от "7 дни спорт" и доразказва цялата история.

"Феновете на българския шампион Левски бяха разярени в неделя вечер. Но не само от загубата в дербито на първенството с 0:2 срещу ЦСКА, а и от голям трансферен гаф, лишил отбора от четирима титуляри за важния мач", пише на свой ред холандският Voetbalkrant.com.

"Българският шампион Левски се оказа измамен с трансфери на четирима футболисти в Русия. Заради това, че пътуваха до Москва, те пропуснаха мача с ЦСКА, загубен с 0:2", информира читателите си trivela.com

"Четиримата футболисти на Левски - халфбекът Дарко Тасевски, защитниците Миланов и Рабех, и нападателят Зе Соарес, изобщо няма да дойдат в Рубин. В събота играчите отлетяха за Москва, за да минат медицински прегледи, но нито един от тях не подписа договор с казанския клуб", съобщава пък novosti.ru.

Радио "Маяк" беше една от руските медии, която се постара да проучи дали наистина четиримата от Левски отиват в Рубин, или всичко е кьорфишек. Кореспондентът на "Маяк" в Казан Алексей Медведев свидетелства в ефир: "Съобщенията в средствата за масова информация, че четирима играчи на Левски идват в Рубин на медицински прегледи и подписване на договори, разбира се, се оказа фалшива патица.

Вчера от Казан долетя и официалната позиция на руския шампион. От щаба на Рубин са категорични, че никога не са чували имената на въпросните футболисти.

"Всички в клуба се учудиха много, когато се появи информация за пристигането на такъв голям брой български футболисти в отбора, и то в период, когато трансферният прозорец е затворен. Рубин не се интересува и поначало никога не се е интересувал от тези футболисти, за чиито фамилии научихме от различни англоезични и руски източници", заяви говорителят на Рубин Максим Лопухов, цитиран от същата медия.




Тагове:   бъзик,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: darahs
Категория: Новини
Прочетен: 76698
Постинги: 79
Коментари: 76
Гласове: 93
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930