Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2009 21:18 - На лов за топ банкери
Автор: darahs Категория: Новини   
Прочетен: 487 Коментари: 0 Гласове:
1



Още незатихнали дебатите около бонусите на банковите служители, няколко от водещите кредитно-инвестиционни институции започнаха отново да търсят топ банкери. И най-често поглеждат в "двора" на конкурента.

Банката Goldman Sachs обяви, че стартира агресивна кампания по набиране на висококвалифициран персонал, за да разшири бизнеса си по управление на активи, съобщава Financial Times. Банката планира да наеме 200 сътрудници в целия свят, като използва помощта на хедхънтърски компании. Целта е да заеме доминираща позиция във възстановяващия се с бързи темпове след кризата бизнес с управление на активи. През 2007 г. по обем на активи, управлявани от банки, Goldman Sachs е на 17 място в света.

«Решихме да се върнем в полето на нападателите", казва за британския вестник ръководителят на отделя за инвестиционен мениджмънт на банката Марк Спилкър. Обявеният от Goldman Sachs агресивен ход е във време, когато няколко нейни основни конкуренти като Credit Suisse и Barclay"s също се замислят да активизират дейността си по управление на активи, независимо от сериозния спад на депозитите и доходите.

Добри специалисти търси не само Goldman Sachs. Според агенция Bloomberg Morgan Stanley е обявила, че ще удвои персонала си в отделите за инвестиционно банкиране в страните от Латинска Америка, а през следващата година ще продължи да увеличава екипите си в Северна Америка и Европа.

Борсовият и финансов посредник от Чикаго LaSalle Futures Group вече обяви, че ще наеме 40-45 души, които да отговарят за търговията на суровинните пазари. До края на настоящата година техният брой трябва да бъде удвоен.

С привличане на квалифицирани кадри са се заели и други банки - Bank of America Corp., Barclay"s Plc. и Societe Generale SA. Bank of America ще увеличи с 25% персонала на своите подразделения през следващите 2-3 години. Barclay"s възнамерява да наеме до края на годината 20 опитни брокери. Втората по големина банка в Европа Societe Generale обяви, че ще увеличи до края на годината с 35% екипа си за търговия с инструменти от суровинните пазари.

По данни на Bloomberg някои банки предлагат на известни специалисти до $1 млн. годишни бонуси. Агенцията се позовава на компании за набиране на човешки ресурси като Commodity Talent LLC и Kennedy Associates.




Тагове:   лов,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: darahs
Категория: Новини
Прочетен: 76733
Постинги: 79
Коментари: 76
Гласове: 93
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930