Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2009 18:19 - Искат близо 2 млн. лв. от Галеви
Автор: darahs Категория: Новини   
Прочетен: 329 Коментари: 0 Гласове:
1



            image

Съдийският състав с председател Мирослав Начев - ръководител на Кюстендилския окръжен съд, даде ход на делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов и още четирима обвиняеми за участие в организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, нанасяне на средни телесни повреди и други престъпления.

Съдът отхвърли исканията на защитата на Галев, Христов и останалите подсъдими за прекратяване на делото и връщането му на прокуратурата за доразследване и изготвяне на нов обвинителен акт.

Христов, Галев и останалите обвиняеми не знаят в какво точно са обвинени, заяви тяхната защита.

Отхвърлено бе и искането за смяна на всички съдии и съдебни заседатели по делото. Не са налице факти и обстоятелства, както и данни, които да говорят за съмнение в тяхната обективност и безпристрастност, заяви Мирослав Начев.

Кюстендилският окръжен съд допусна гражданските искове на осем частни обвинители по делото.

Лидия Павлова търси 150 хил. лв. за неимуществени вреди, причинени й от Пламен Галев, Красимир Оков, Георги Градевски и Владимир Ангелов.

От същите подсъдими 150 хил. лв. иска и Иван Павлов, а Руси Начев - 15 хил. лв. от Георги Градевски.

Стоян Терзийски – 10 хил. лв. от Георги Блатски. Терзийски обаче внесе иск от 14 750 лв. за имуществени вреди от Пламен Галев, Ангел Христов, Апостол Чакалов и Георги Блатски и още един иск за 120 хил. лв., причинени от същите четирима подсъдими.

Допуснати бяха още иск за 200 хил. лв. имуществени вреди и 1 млн. неимуществени от Пламен Миланов срещу Пламен Галев, Ангел Христов, Владимир Ангелов и Апостол Чакалов.

Иск за 20 хил. лв. имуществени и 50 хил. лв. неимуществени вреди отправи Ивайло Иванов срещу Апостол Чакалов. 180 хил. лв. за неимуществени вреди иска Антон Якимов от Пламен Галев, Красимир Оков, Георги Градевски и Владимир Ангелов.

Проверка на БГНЕС показа, че общата стойност на допуснатите искове е над 1,884 млн. лв., като шест иска са срещу Пламен Галев, по три - срещу Ангел Христов, Георги Блатски, Красимир Оков, Георги Градевски, четири са исковете срещу Апостол Чакалов и Владимир Ангелов.

Основен свидетел по делото е Пламен Миланов, собственик на таксиметрова компания в Дупница, който заяви, че групата на Галеви прибирала от него пари два пъти месечно, като предварително била определила тарифите.

Миланов заяви, че ще иска да му бъде назначен служебен защитник, тъй като никой адвокат не желаел да поеме делото му, мотивирайки се, че той познава групата около Галеви.

Съдът промени мярката за неотклонение на Красимир Оков и го освободи под парична гаранция от 4 хил. лева. Искането на защитата за промяна на мярката "задържане под стража" в по-лека на други двама обвиняеми - Владимир Ангелов и Апостол Чакалов, не бе уважена.

Като мотив на съда за това определение председателят на съдийския състав Мирослав Начев посочи, че двамата са обвинени в тежки престъпления и съществува опасност да извършат нови.

Следващото заседание ще бъде на 19 октомври, когато ще бъдат призовани 23 свидетели.




Тагове:   млн,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: darahs
Категория: Новини
Прочетен: 76783
Постинги: 79
Коментари: 76
Гласове: 93
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930